כל סוג של ריצוף חייב להתאים לאופי של החלל והשטח. כך לדוגמא קיימים הבדלים רבים בין פתרונות ריצוף לחלל פנים סגור לעומת חלל חוץ פתוח, אבל גם בין שימושים פרטיים לשימושים מסחריים ותעשייתיים. את הדוגמא הכי טובה לזה ניתן לראות עם ריצוף תעשייתי שמיועד לחללים גדולים ולמתחמים שבהם אין הפרדה לחדרים קטנים יותר.
הדרך לרצף ולעצב חללים גדולים ללא הפרדה לחללים וחדרים קטנים יותר היא יישום של פתרונות ריצוף תעשייתי. באמצעות פתרונות מן הסוג הזה ניתן להשיג תוצאה אחידה, אטומה ואלגנטית גם בחללים תעשייתיים וגדולים במיוחד. יתרה על כך, ריצוף תעשייתי מתאים גם לחללים גדולים בגלל התכונות הדקורטיביות שלו וגם בגלל עמידות וחוזק מפני בלאי ושחיקה.
איך מיישמים ריצוף תעשייתי?
ריצוף תעשייתי ניתן ליישם באמצעות בטון מוחלק ובטון מעוצב. ההבדל הוא שבאמצעות בטון מוחלק מדגישים את העמידות ואת החוזק של ריצוף תעשייתי במקומות עבודה ומפעלים, בעוד בטון מעוצב שם את הדגש על ההיבט הדקורטיבי ולכן יכול להתאים לחללים פרטיים וביתיים. כמו כן, חשוב מאוד לבחור את חומרי הגלם המתאימים להתקנה של ריצוף תעשייתי לפי דרישות קהל היעד והלקוחות.
הדרישות של קהל היעד קובעות באיזו רמה של חוזק ועמידות צריך להיות כל פתרון של ריצוף תעשייתי. אם רוצים לרצף חללים גדולים שיש בהם תנועה ערה של כלי רכב כגון מלגזות אוו במות הרמה, כנראה שרצפת הבטון תהיה חייבת להיות כמה שיותר חזקה ועמידה.
אבל אם בוחרים בפתרונות של ריצוף תעשייתי למרכזי קניות ולמקומות שבהם קיימת תנועה עוברי אורח בלבד, אפשר לשלב גם אלמנטים דקורטיביים ולהדגיש אותם. בסופו של דבר, את ההחלטה מקבלים לפי אופי הפרויקט והצרכים הקיימים.
Comments