אחת הסיבות להיעזר בשירותי של ליטיגציה מסחרית של עורך דין שמתמחים בכך היא קיצור הליכי משפט. נכון להיום, סדרי הדין בהליכים אזרחיים רבים שונו כך שניתן להגיש תצהירים או סיכומים בכתב. חוץ מזה, יותר ויותר אנשים או ארגונים שמעורבים בסכסוכים מסחריים מגלים שאפשר לפתור את הבעיה גם מחוץ לכתלי בית המשפט – כמו למשל באמצעות הליכי גישור, בוררות או פשרה.
היתרון של הליכי גישור, בוררות או פשרה הוא שגם בהם אפשר ליהנות מליווי מקצועי של עורך דין מיומן. אם משתמשים בשירותי עורך דין, נהנים מצד אחד מקיצור משמעותי של הליכי המשפט ומצד שני מתמיכה של אנשי מקצוע. ככל שיש תמיכה מבוססת יותר באינטרסים של הלקוחות, כך עולה הסיכוי שגם הליכי פשרה, בוררות או גישור יסתיימו לשביעות הרצון שלהם.
כך בוחרים עורך דין עבור הליכי פשרה, בוררות או גישור
הבעיה היא שבחירה נכונה של עורך דין לייצוג בין כתלי בית המשפט לא תמיד מתבצעת באותה דרך שבה בוחרים עורך דין להליכי גישור, בוררות או פשרה. אם למשל רוצים לנהל הליכים כאלה תחת הנושא של ליטיגציה מסחרית וסכסוכים מסחריים, חשוב מאוד לבדוק מה הרקע שלו. במסגרת בדיקת הרקע, מבררים לא רק האם אותו עורך דין מוסמך באופן רשמי – אלא איזה ניסיון יש לו בפשרה, גישור ובוררות.
ברוב המקרים, ניסיון פרקטי בהליכי גישור, פשרה ובוררות יעשה את ההבדל גם בדיונים מסובכים יחסית של ליטיגציה מסחרית. אם משתמשים בשירות של עורך דין מקצועי, אפשר להתייעץ איתו בשלבים מוקדמים של כל אחד מהתהליכים הללו. במידת הצורך, ניתן יהיה לעזוב את שולחן הגישור או הבוררות ולחזור חזרה אל הדיון בבתי המשפט הרלוונטיים.
Comments