ההנחה הרווחת כיום במדעי המדינה והחברה היא שכל אוכלוסייה נמדדת לפי החולייה החלשה ביותר שלה. אם יוצאים מתוך נקודת ההנחה הזו על מנת לבחון כיצד ניתן לשפר את איכות החיים של הציבור והאזרחים, רואים באופן ברור את החשיבות של תרומה לנזקקים. יתרה על כך, תרומה לנזקקים היא בין הנושאים היחידים שיש עליהם קונצנזוס ברור גם מבחינה מוסרית ואתית וגם מבחינה כלכלית, ציבורית, חברתית ומדעית.
ברמה המוסרית והאתית, תרומה לנזקקים תמיד הייתה חלק בלתי נפרד מהאופן שבו קהילות פעלו על מנת שחבריהן יצליחו לדאוג אחד לשני. לשם השוואה, העניין הכלכלי פחות מובן מאליו – אבל בשנים האחרונות ניתן לזהות מגמה שבה גם מצדדי השוק החופשי מאמינים בחשיבות של תרומה לנזקקים וביתרונות שלה.
כיצד תרומה לנזקקים מפתחת את החברה?
הנחת המוצא מאחורי הגישה הכלכלית שתומכת בהעברת תרומה לנזקקים היא שניתן להיעזר בה על מנת להוציא אותם ממעגל העוני. אם מבינים שעוני הוא לא גזירת גורל וגם לא תכונה שנולדים איתה, אלא פונקציה של הסללה חברתית, מגיעים למסקנה שלפיה יש צורך לפעול אקטיבית. היתרון הוא שבאמצעות פעולה אקטיבית שמגלמת בתוכה את היתרונות של תרומה לנזקקים, ניתן להוציא אותם ממעגל העוני ולשלב אותם בחברה.
בטווח הארוך, התסריט הריאלי שאליו מגיעים באמצעות סוגים כאלה ואחרים של תרומה לנזקקים היא השתלבות מלאה במשק. כאשר אנשים יוצאים ממעגל העוני ומפסיקים להיות תלויים בתרומות או בסיוע חיצוני, הם גם משלמים מיסים וגם נושאים בנטל.
זה ההיבט החיובי של תרומה לנזקקים והוא כולל את האינטרס החברתי לא פחות מאשר את האינטרס האישי שלהם. בסופו של דבר, זה גם מוכיח את החשיבות של תרומה לנזקקים ואת ערכה.
Comments