גברים ונשים רבים שאוהבים קולנוע וסרטים שואלים את עצמם האם מתאים להם להשלים מסלול של לימודי בימוי. מצד אחד, מסלול לימודים מן הסוג הזה מוכיח את עצמו מבחינת התכנים שבהם הוא נוגע ובעיקר בזכות השילוב בין ידע תאורטי והקניית כלים מעשיים. מצד שני, כמובן שאף מסלול לימודים לא מתאים לכולם – ומהבחינה הזו לא אמור להיות הבדל בין לימודי בימוי לבין לימודי הנדסת תוכנה או מקצועות אחרים.
הדרך לקבל החלטה מושכלת לגבי מידת ההתאמה של כל מסלול לימודי בימוי לצרכים של קהל היעד היא להגיע לשיעור ניסיון. מלבד שיעור ניסיון, אפשר לקבל מידע על התכנים השונים של לימודי בימוי דרך אתרי האינטרנט שעוסקים בתחום. בין לבין, יכול להיות שיהיה גם מקום לאסוף מידע והמלצות על לימודי בימוי מחברים, קרובים ובני משפחה שסיימו אותו והיו מרוצים.
מה עושים אחרי לימודי בימוי?
עוד דרך לנסות לקבל פרספקטיבה מרעננת על השאלה האם לעבור לימודי בימוי היא לחשוב מה רוצים לעשות אחריו. אם המטרה היא להמשיך את הלימודים באקדמיה כדי להשיג תואר ראשון או שני בתקשורת וקולנוע, יכול להיות שיהיה מספיק לבחור מסלול של לימודי בימוי למתחילים בלבד. אבל אם רוצים להפוך את הכישרון והתחביב למקצוע, צריך להביא בחשבון לפחות כמה שנים רצופות של לימודי בימוי וצבירת ניסיון.
בסופו של דבר, כדאי לבחור לימודי בימוי אם מרגישים נוח במסלול הזה ואם רוצים להפיק ממנו ערך מוסף. במקרה של התלבטות בין מסלולים שונים שכוללים בתוכם קורסים מהסוג של לימודי בימוי, אפשר לקבל המלצות ולהתייחס גם לשיקולים טכניים. בשלב הזה, נבחר בדרך כלל לימודי בימוי לפי זמינות או שכר לימוד.
留言